-->

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Facebook: Επιδιώκει μεγαλύτερη εξάπλωσή του στην Αφρική

facebook - africa FacebookΠαρά την επιτυχία του, το Facebook έχει να διανύσει πολύ δρόμο ακόμα σ’ αυτή την ήπειρο.
Εξήντα τοις εκατό του συνόλου των χρηστών του Διαδικτύου στην Αφρική είναι πλέον ενεργό στο Facebook και το 80% απ’ αυτούς έχουν πρόσβαση και στο mobile app, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στο κοινό από το δημοφιλές  δίκτυο αυτή την εβδομάδα.
Σύμφωνα με την πρώτη συνάντηση του Specialized Technical Committee on Communication και του ICT την περασμένη εβδομάδα, 84% του πληθυσμού της ηπείρου καλύπτεται από mobile networks.
Τα στοιχεία αυτά αποτελούν καλό οιωνό για τις επενδύσεις  του Facebook στην ήπειρο. Τον Ιούνιο η εταιρεία ανέφερε πως η ενεργή βάση της στην Αφρική μεγάλωσε κατά 20% σε 120.000 από 100 τον περασμένο Σεπτέμβρη. Παρόλα αυτά, υπάρχει ενα μεγάλο κενό που θα πρέπει να καλύψει το κοινωνικό δίκτυο το οποίο αφορά πληθυσμό άνω του ενός δισεκατομμυρίου. Έως τώρα, η βάση του social network στην ήπειρο συγκεντρώνεται σε τρεις χώρες, την Κένυα, την Νιγηρία και την Νότιο Αφρική. Η εταιρεία σημειώνει πως το 100% των 30.000 ενεργών χρηστών της στη Νιγηρία και την Νότιο Αφρική έχουν καθημερινή πρόσβαση στο ίντερνετ από φορητές συσκευές, ενώ το ίδιο ισχύει και για το 95% των 4.500 χρηστών του δικτύου στην Κένυα.
Η διάσημη εταιρεία έχει ξεκινήσει διάφορα projects για να φέρει τις υπηρεσίες της στους χρήστες των αναπτυσσόμενων οικονομιών. Το Internet.org project, που προσφέρει ποικιλία από δωρεάν υπηρεσίες, κυκλοφόρησε σε διάφορες αφρικανικές χώρες. Όπως επίσης και το Facebook Lite, μια low-bandwidth εφαρμογή που έχει κυκλοφορήσει σε χώρες όπως η Νιγηρία, η Νότιος Αφρική, το Σουδάν και η Ζιμπάμπουε. Ωστόσο, η χαμηλή ευρυζωνική πρόσβαση εξακολουθεί να είναι μια σημαντική πρόκληση αφού εμποδίζει πολλούς Αφρικανούς να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Για να προσεγγίσει περισσότερους χρήστες στην ήπειρο, το Facebook θα πρέπει να επινοήσει  τρόπους  ή συνεργασίες για την αντιμετώπιση του ακριβού κόστος ευρυζωνικών συνδέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου