-->

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Μέχρι πόσους φίλους πρέπει να έχεις στο Facebook για να μην υποφέρεις από άγχος;;;

Κατά καιρούς, δεν είναι λίγες οι επιστημονικές μελέτες που έχουν αναδείξει την κακή επίδραση που έχει το Facebook, τόσο στην κοινωνική μας συμπεριφορά όσο και στην ψυχική υγεία μας, στο βάρος μας και κατ’ επέκταση στην υγεία μας.
Μία ακόμη έρευνα έρχεται τώρα να συσχετίσει τον αριθμό των φίλων που έχει κάποιος στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το άγχος.
Μελέτη του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ των ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε σε 88 εφήβους, ηλικίας 12 έως 17 ετών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι περισσότεροι από 300 φίλοι στο Facebook είναι ικανοί να ανεβάσουν τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, σε ολοένα και πιο υψηλά επίπεδα.
Όπως σημειώνουν οι ερευνητές: «Αποδείξαμε ότι το να έχει κάποιος έφηβος περισσότερους από 300 Facebook φίλους αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, με αποτέλεσμα μεγαλύτερο στρες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συρρίκνωση του εγκεφάλου, καθώς και σε μείωση του αριθμού των νέων εγκεφαλικών κυττάρων, επηρεάζοντας τη συγκέντρωση, τη λήψη αποφάσεων, την ψυχολογική κατάσταση και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις».
Πάντως, διευκρίνισαν ότι οι έφηβοι που συνήθιζαν να κάνουν likes στους φίλους τους στο Facebook ή να σχολιάζουν θετικά στις φωτογραφίες τους και τα post τους είχαν μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης, και κατ’ επέκταση λιγότερο άγχος.

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου