-->

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Κάμερα εικονικής πραγματικότητας 360 μοιρών και VR selfie stick από το Facebook (video)

Επενδύοντας στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας, το Facebook όχι μόνο δημιούργησε τη δική του κάμερα εικονικής πραγματικότητας από το μηδέν, δίνοντάς της το όνομα Surround 360 αλλά αποκάλυψε και το λογισμικό εικονικής πραγματικότητας ToyBox που επιτρέπει σε κάποιον να βγάζει μέχρι και selfie σε μέρη που έχει μεταφερθεί… εικονικά.
Surround 360
Η κάμερα 360 μοιρών διαθέτει 17 φακούς, από τους οποίους οι 14 είναι ευρυγώνιοι ενώ υπάρχουν και 3 φακοί fish-eye). Προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη στην αγορά, ενώ, όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο F8, το καλοκαίρι θα δημοσιευθούν τα χαρακτηριστικά της και οι τεχνικές περιγραφές στο site Github ώστε να τη φτιάξει κανείς αν προμηθευτεί τα επιμέρους τμήματα. Στόχος του Facebook είναι να αυξήσει την παραγωγή video 360 μοιρών που θα μπορεί να δει κανείς μέσω του Oculus VR ή μέσω του κοινωνικού δικτύου.
facebook-360-surround
Ξενάγηση και selfies σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας
Το demo του λογισμικού εικονικής πραγματικότητας ToyBox παρουσιάστηκε επίσης στο συνέδριο F8, όπου ο CTO του Facebook, Mike Shroepfer, αφού φόρεσε ένα Oculus Rift αλληλεπίδρασε με έναν άλλον χρήστη, με αποτέλεσμα τα… avatar τους να μεταφερθούν εικονικά στο Λονδίνο. Εκεί πραγματοποιήθηκε ξενάγηση 360 μοιρών και στη συνέχεια οι χρήστες έβγαλαν selfie με VR selfie stick!
Προς το παρόν η εικόνα του χρήστη παρουσιάζεται ως avatar, δίνοντάς του τη δυνατότητα να σχεδιάσει μαλλιά ή γυαλιά με virtual pens, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να εξελιχθεί το λογισμικό ώστε η εικόνα του χρήστη να εμφανίζεται κανονικά.
Πάρτε μια γεύση από το βίντεο:

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου