-->

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Συσκευή μίνι-ηλεκτροσόκ βάζει φρένο στους σπάταλους!

Θα επιλέγατε να συνδέσετε τον τραπεζικό τον τραπεζικό λογαριασμό σας με μια φορητή συσκευή που προκαλεί μίνι-ηλεκτροσόκ, όταν το παρακάνετε στα έξοδα και το ποσό του στην τράπεζα πέφτει κάτω από ένα όριο;

Η ιδέα δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική αλλά αν κάποιος προσπαθεί πολύ να περιορίσει τις δαπάνες του και να ελέγξει τον υπερκαταναλωτισμό του,χωρίς να τα καταφέρνει ίσως είναι πρόθυμος να υποβάλλει τον εαυτό του σε δοκιμασίες ανάλογες με αυτές που ο Παβλόφ υπέβαλε τα πειραματόζωά του.
Η βρετανική εταιρεία Intelligent Environments παρουσίασε ένα «έξυπνο» σύστημα, το οποίο συνδέει έναν επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό με το περικάρπιο Pavlok. Το τελευταίο «κεραυνοβολεί» όποιον το φοράει, με ρεύμα 225 βολτ, κάθε φορά που το ποσό του λογαριασμού πέφτει κάτω από ένα, επίσης, επιλεγμένο όριο.
Το ίδιο σύστημα, σύμφωνα με το BBC, μπορεί να συνδεθεί και με άλλους λογαριασμούς, π.χ. του ηλεκτρικού, εφόσον στο σπίτι ή στο γραφείο υπάρχει «έξυπνος» online μετρητής κατανάλωσης που συνεχώς καταγράφει πόσο ρεύμα καταναλώνεται. Μετά από ένα επιλεγμένο όριο κατανάλωσης, το Pavlok κάνει ηλεκτροσόκ στον κάτοχό του.
Προς το παρόν πάντως, καμία τράπεζα -δημοσίως τουλάχιστον- δεν έχει προσφερθεί να συνδέσει κάποιον λογαριασμό πελάτη της με την εν λόγω συσκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου